Veronika Elhotová
Poslouchej živě
13:00 19:00

Veronika Elhotová
Víkendový Kiss
Kazetovka

17:48 17:52

SASH!
WITH MY OWN EYES
MIRAI KDYŽ NEMŮŽEŠ, TAK PŘIDEJ

YesMan alá hnijící ryba

YesMan alá hnijící ryba

Vše začalo někdy v 16. století, kdy se švédský král Gustav I. nepohodl s dodavatelem soli. Řešilo se, jak uchovávat sledě bez použití soli a nejlepší variantou jim vyšla fermentace, tedy kvašení. Švédům to zachutnalo, a tak se tradice shnilých sleďů uchovala až dodnes. Tento pokrm se jmenuje Surströmming.

Takže co asi tak mohlo být Báry YesManem? Ochutnat tuto pochutinu, která rozhodně vábně nevoní.

Jak to celé dopadlo? Podívej se na video. Ale upozorňujeme, že je to pro silnější povahy!